Völkommen
julkossa


Familjen

Nästan alla är med på det här gamla familjefotot till och med Loui som ju föddes så sent som den 3 sept -13.
En familjemedlem saknas. Tyra som anlände den 14 dec -13.
Tänk att det är så länge sedan vi blev farföräldrar!
 
 

  Jag håller på att uppdatera hela hemsidan, med nya bilder menyer m.m. Det kommer ta tid, men Gud skapade ingen brådska. Det är bara jag som är otålig, vill ju fixa allt på en gång.
Men det kommer pö om pö. En del sjukdomar har slöat ner processen.

 

Sommaren håller på att ta slut och hösten tar vid. Slut på bad både i sjöar och solsken. Nu är det skördetid. Hallon, blåbär och snart är lingon och rönnbär mogna. I växthuset är det också skördetid, tomaterna rodnar och gurka förlängs. Regn och åska är också att vänta.
Nu sluter sig mörkret åter om oss här på landsbygden, då kan man göra som vi gör, vi förlänger den ljusa perioden med diverse belysningar. Både inne och ute. Man vill ju inte leva i totalt mörker eller hur?
 Man kan promenera i skog och mark under den korta tid som det är ljust.  Om det finns någon skog kvar där du bor efter Barkborre och Sveaskog, alltså.

Men har man tur kan man njuta av sol  vissa dagar, nätter kan vara magiska om det är vackert stjärnklart. Nu är det skönt att kura skymning med brasa och levande ljus. Vad är då bättre än en kopp varm choklad eller varför inte kaffe med whiskey i form av irländskt kaffe.
Det första förslaget är bättre för hälsan, men det andra är nog bättre för glömskan.

  Men allt handlar ju inte om drycker för att göra vardagen varmare, det finns andra sätt, man behöver inte gå till överdrift, ofta räcker det med ett varmt leende eller några värmande ord. Det är sånt som värmer i vintermörkret och andra kalla dagar bättre än både nätbrynja, långkalsong, mameluck eller muff.

Wasshult

Gästhuset som vi jobbat på hela förra sommaren är klart. Det blev så bra. Vill du se hur det gick till kan du bara klicka på knappen Wasshult, väljer sedan knappen gästhuset.

Vi har bytt stavning, i alla fall ibland, efter att vi var på Laxås föreningsmässa. En mässa där också  släktforskarna deltog. Efter en stunds letande i kyrkböckerna hittade dom anteckningar om Vasshult från 1871, viket är mycket tidigare än vi förut trott. Vi trodde någonstans slutet 1800, början 1900. Dessutom stavades Vasshult med W. Visst får namnet en annan klang med den stavningen? Så nu måste alla namn bytas ut i text, namn och skyltar. Ett hästjobb, men det är väl bara att sätta i gång..... Eller inte?

 

  För övrigt är det kul att just Du ville titta in. Vi har väntat länge på det, och nu är du alltså äntligen här. Inte för att vi vet vad jag skall bjuda på, det kom ju så plötsligt, men gillar du t.ex. kor eller slipsnålar så finns det ju några att stifta bekantskap med. Över 800 kossor har vi exempelvis samlat alla redovisade under kollektioner. Vi har också packat upp samlingen av ostkupor. De finns nu att  beskåda bland de andra samlingarna. Den nyaste manin är att göra ladugårdsväggen lite roligare. Vi kallar det konst på vägg. Där finns många typer av "konstföremål" tallrikar, tavlor, masker m.m. Se själva under knappen Kollektioner - Konst på vägg. Inte undra på att ladan kantrat, vi har ungefär 700 föremål på väggen. Antalet är inte exakt några blåser ner och ersätts utan att samlingen i datorn korrigeras. Men det får ni stå ut med. Vi gör det även om det skaver lite.

  Här kan Du alltså se vår samling av kossor, dagsnoteringen är över 800 egna och 500 stulna...  Man kan läsa om en familj som drabbats av "galna kosjukan" (vi) Det finns tydligen ingen bot mot den sjukdomen. Vi har allt från kor av keramik, porslin, mjukisar, tavlor, köksredskap mm mm.  Klicka bara på ko-knappen och välj sedan knappen egna kor.

Andra saker vi samlar är slipsnålar, krokskydd, ljusslingor, vind- trädgårds- snurror /prydnader och ostkupor.

Att vi samlar kor har uppmärksammats av bl.a. tidningen Hemtrevligt

 


Våra samlingar är mest på kul inte så seriösa precis, ta t.ex. all konst på ladugårdsväggen. Alltid retar detr någon. Lite mer seriösa är väl samlandet av ostkupor och slipsnålar. Vindstrutar, krokskydd och ljusslingor är ju mest för att vi egentligen fascineras av dess vulgära charm.

Så luta dig tillbaka och njut.
 


Tävlingen fortsätter!! Eftersom ingen kommit med ett riktigt bra namn på Wasshultskon fortsätter insamlingen av förslag. Vinn omätlig ära och vinn också enorm rikedom som vinnaren dock själv får skaffa. Det är nog inte svårt för en så kreativ person som du kära läsare. Så tävling kanske man inte skall kalla det.
Skicka ditt förslag.
 

Vill du se hela serien av Wasshultsglas eller är du är ute efter Wasshultskossan som klippdocka eller kanske vill du se vårt eget winampskinn med egna pekare mm,
klicka här
 

Nu när ni ändå är här,  så stannar ni väl på kaffe med dopp?
Alltid finns det väl något matnyttigt.
 
Det är serverat ! Varsågod

Håll till godo !

Kolinje 11

Ljud med anknytning....

Örebro-anknytning.

Familjen Svenson var bosatta i Örebro.
Svensson-Svensson - Bastu (197kb)

Svensson-Svensson - Lina på bio (173b)

Ytterligare en kärleksförklaring till Örebro.
Texten innehåller även det vackra ordet ko!
Örebro (1460kb)

Lyssna på det så omdiskuterade klockspelet och döm själv finns det någon melodi?
Klockspel

Laxå-anknytning (där Wasshult ligger)

Inte nog med att sången handlar om Laxå, Siwans föräldrar hette Rut & Sven. 
Även här finns ordet ko i texten.
Laxå (2450kb)

Annat:

 

Det kan ta en stund att ladda ner dessa filer, 
men det är det värt, eller hur?
Kolinje


Kommentarer och förslag

Varför gör man en hemsida som den här frågar ni er säkert? Mitt namn är egentligen Per Vers, bara så ni vet, syns jag, så finns jag. Eller är det bara så att det är otroligt kul att skriva och testa? Är det något vi behöver så är det just kommentarer och förslag. Snälla sänd oss e-post och berätta om Du har några förslag och synpunkter på denna totalt meningslösa hemsida. Brevlådan kollas regelbundet, om det inte är något speciellt på gång.

 

 

Kontakt information  Snälla hör av dig!

Elektroniska adresser:
Alla i familjen hemmavid:
hagelman@h-man.se

Siw på jobbet:
siw.hagelman@orebro.se

Ulf på jobbet:
Ingen aktuell adress 

Web adress:
https://h-man.se det är den här sidan, så även denna upplysning är helt meningslös. Du har ju redan hittat hit, eller hur?

Hem telefon:
Nä, någon måtta får det vara. Lite elektroniskt rundsnack först, tack!

Upp

 Wasshult  Örebro  Nora  Kommentarer  Tankar  Länkar  Download  Flimmer  Konst  Vykort  Det ska vi fira  Irrfärder  Hänt i bild  Samlingar  Gästbok   Sista skriket 
Siw   Ulf  Sandra  Jocke   Sonny  Alexander  Leonora  Loui Hem