Tre små gummor
NORA - BERGSLAGENS PÄRLA
   
Familjen bodde i Bergslagens Pärla, Nora i närheten av gnällbältes-metropolen Örebro, till juni-99, då vi flyttade till ovannämnda metropol. (Dom är inte gnälligare än andra dom bara låter så.) I varje fall är Nora en ovanligt vacker stad (läs sommarstad) med prisbelönt stadsmiljö. Här under finns några bilder från Nora. Nora kommuns hemsida finns på http://www.nora.se

Nora från sjösidan

   

 
Och vem är det som sitter där i solen och njuter om inte farmor, Inger. (Det är hon på bänken) Hon sitter på den vackra strandpromenaden mot Norasjön. Hon är så oerhört dekorativ (vilket Du ju själv ser) så kommunen använder denna bild för att locka turister till Nora.

Tycker Du att hon är suddig och otydlig
föreslår jag att Du slutar dricka omedelbart.

   
Utsikten från balkongen var ganska fantastisk, bättre än bilden faktiskt.

   

Att Nora fått pris för unik stadsmiljö kan man nog förstå.
   
Att det är gammal rik Bergslagsbygd märks på den 5 nummer för stora kyrkan. Man skulle ju visa att man hade råd med en stor och fin kyrka.

   

Bara ytterligare ett prov på den fina miljön.
   
Varje stad med självaktning måste givetvis ha ett stadshotell.  Och Noras är ett riktigt prakt-exemplar.

   

Stationen och Nora-Bergslags Veteran-järnväg är ett av Noras största sevärdheter, ofta använda i TV- och filminspelningar. Det är därför stationshuset kan vara märkt med alla möjliga namn.

   
Även vandrarhemmet är lite udda, det är nämligen beläget i ett tågset, som står vid Norasjöns strand.
   
Att Nora ligger mitt i Auktionsbältet, märks verkligen, det ofta både två och tre auktioner på gång samtidigt, i närheten. Vad vi ser här är Nora Auktionskammares lokaler, även dom ligger vid järnvägen.
   
Ett kort som visar tre sevärdheter samtidigt, vandrarhemmet, Nora station och auktionshuset till höger.
   
Ute på Alntorps Ö fanns förr en ganska berömd restaurang,men den är numera tyvärr borta. I stället har vi en välbesökt badplats här, som nås med båten "Plaskus". (Fel årstid tyvärr)
 
Upp
Jag vill tillbakas!
OBS! Detta är en medveten felstavning)