Här tänkte jag samla lite tankar.
(kanske lite elaka eller udda)


 


Om man köper en "stadjeep" med 4-hjulsdrift, diffspärr och allt vad det heter och inte kör mer en 50km/tim på motorväg så fort det kommer ner lite snö, borde man inte valt en småbil och kort till kollektivtrafiken i stället. Inte hjälper det med ett monster till bil, föraren är ju densamma i alla fall.


SJ, Posten, barnomsorgen, sjukvården vad skall vi ha dom till? Tåget är dyrare än flyget. Posten levereras inte till din brevlåda, utan du får åka och hämta den själv. 1 personal på massor av ungar eller åldringar är det omsorg, det? Är du sjuk där du jobbar, men inte där du är mantalsskriven, får du väl ta dig hem de 20 milen. För sjuk för att orka? Snack.


Om man kommer bakom en pensionär i kön kan man utgå i från att detta kommer att ta tid. Varför tar de äldre så lång tid på sig? De borde väl skynda sig, eftersom de kanske inte har så mycket tid kvar!


Jag undrar hur SJ:s charmskola ser ut? Eller har de som jag skall berätta om skolkat. I fredags kom en amerikan och frågade konduktör'n, ursäkta var är min plats. Med en sådan här biljett har du ingen plats. Varför sa ingen det till mig när jag köpte biljetten, frågade amerikanen uppgivet. Den vänliga konduktören sa då that's your problem. Rart va? Inte kan en utlänning veta vad som gäller på svenska tåg. 
Eller den gång när vi blev stående på perrongen i Örebro i 2 timmar och jag frågade konduktören vad som hänt. Vad vill du veta hur många som dog och alla blodiga snaskiga detaljer, va? Det säger den rara personen till mig när jag bara ville veta vad som hänt, är det så konstigt efter 2 timmars väntan? 
Så en lite smidigare attityd kan nog vara på sin plats eller varför inte införa obligatorisk charmkurs med närvarokontroll.


Håller hela Sverige på att säljas ut och dessa fantastiska neddragningar sedan! Att gå på Posten innebär att man får besöka Vivo efter kl.11.00. OBS!!! Man kunde ju förstå om detta skedde på en liten ort, i landsbygden. Men detta är i Sveriges huvudstad, Stockholm. Och förresten lämnas inte posten ut alls på landsbygden, där får man åka och hämta den själv. Observera att den dagliga tidningen levereras i din brevlåda. Postens försvar: vi är ju ett affärsdrivande företag, som om inte tidningarna skulle vara det. Det är ta mig f-n skamligt!!


Varför säger man, du kan väl komma över på middag någon gång. När man ändå aldrig menar det. Det är väl för att vara trevlig, men är man det?6


Uppmaning till alla kriminella: Utför ert arbete mellan 9.00 och 15.30 medan polisstationerna är bemannade. Snälla, eh, va?


Var är alla människor man hjälpt med flyttningar och trasiga bilar mm, när man själv behöver hjälp?


Får alla som missköter parkeringen, en egen plats eller gäller det bara dessa maktfullkomliga politiker?


Vad är så roligt med datavirus? Uppfinnarna får ju aldrig se resultatet. Varför inte använda sina kunskaper till något inkomstbringande istället, dom måste ju vara otroligt duktiga, som kan lura alla virusdödare.


Varför tror svensken att han är osynlig, när han petar näsan, bakom vindrutan i sin bil?


Är melodierna på upphällningen, eftersom man gör så många remixer? (ex: A-Teens)
Köp originalen!!


Varför skall alla svångremmar dras åt utom politikerns? Dom höjer sin egen lön, och säger åt alla andra att inte begära för mycket. Tacka vet jag Sträng, han hade både svångrem och hängslen, så hade han råd med stenhus i Gamla Stan, också.


De som bara lämnar sin älskade sommarkatt för att låta räven ta hand om "problemet", borde sättas ut i skogen för att själva försöka hitta föda.


Om nu ingen älskar skattmasen eller politikern, hur fortplantar dom sig?


Varför lever vissa kvar i gamla feodalsamhället, när vi bara har några dagar kvar till 2000-talet.


Vad är det som gör att allting går sönder, när man har som minst pengar?
Som till semester och Jul!


Varför ser alla svenska män och pojkar ut som kopior på amerikanska idrottsmän, med fula basketmössor? Som man dessutom är som fastklistrade på svålen, både inne och ute. Är man rädd att det lilla man har däruppe skall blåsa iväg? Nä, tillbaka med traktorkepsar med lantmännen och Gulf på och visa att här kommer en svensk viking!


Var finns alla snygga tjejer på vintern?


Vad är det som är så häftigt med mittlinjen på landsvägarna? Eftersom de som kör långsammast håller sig till den. Att använda den som ledstång är den ju för låg för. Ögonmärke är den värdelös som, eftersom den är avbruten i ett kör, då vore väl kantlinjen bättre, den håller ju ihop bättre.  Mittlinjen ligger ju närmast, förstås.


Varför är dörrhålet till matvarubutiker och liknande svenskens favoritplats för långa och djupa diskussioner, när man kan flytta sig bara ett par steg? Jo, då kan man missa någon annan bekant att utbyta tankar med.


Hur kommer det sig att den som dödar en annan människa kommer ut efter 5 år, men den som gjort sig skyldig till ekonomisk brottslighet kommer ut efter samma eller längre tid. Det kan väl inte vara så att pengarna är mer värda än ett människoliv?