Skriket 17
Nytt längst upp, äldre ju längre ner du kommer.
Detta skrivs av Ulf så när det är "jagform" så vet ni vem den skyldiga är!

1700.(maj 2014) For ner till Gun & Harry i Stenungsund i helgen. Det blev dock inget bad i havet, vackert väder men kallt. Besökte Göksäter som alltid vid våra besök. Det blir dyrt men är ju så billigt.... Mycket för pengarna, så Ullared släng dig i väggen.


1699.(28 april 2014) Efter promenaden och lunch tog jag moppen till Toften för årets första dopp. Det var 16 grader, men kändes faktiskt inte så kallt. Kollade att jag tog förra årets första bad en månad senare alldeles i slutet på maj och då  var temperaturen i Toften bara en halv grad varmare, 16,5. Så nu hoppas vi på en varm och skön sommar...


1698.(april 2014) Jag går ju en promenad varje dag. Började med 5 km, sedan 8km, därefter 1 mil. Men i dag provade jag en ny sträcka och gick fel i skogen och fick vända så det blev en riktig långpromenad på nästan 3 timmar.


1697.(april 2014) På söndagen gick vi Hasselfors tipspromenad, sedan raskt till bowlingen för kurs. Sedan snabbt hem eftersom Lena och Gunilla (pendlarbrudar) skulle komma och fika. När dom cyklat hem gödslade vi våra odlingsytor.


1696.(april 2014) Fick en hel del gjort i helgen. Siwan hölls med plantering och jag fick äntligen plintarna som kalvat till vedboden på plats. Vi hängde upp vindstrutar och satte upp mera trädgårdspynt. 


1695.(april 2014) På påskdagen for Siwan och jag in till city. Vi kollade in loppisen på Hötorget. Konstaterade att 08-orna inte är kloka, vilka priser. I kungsträdgården var det otroligt vackert med alla blommande träd. Sedan trodde vi kommit tillbaka till Istanbul. Turkisk musik från scenen och turkisk mat i stånden.


1694.(april 2014) På påskafton åkte Lasse, Alexander och jag till Nacka strand för att kolla om strömmingen kommit in. Talade med ett par som stått där i över två timmar och fått 2 st. Vi drog hem och åt påskmat i stället. Varmare nu så kunde sitta ute.


1693.(april 2014) Firade påsken i Sthlm. Vi bodde i Sandras koloni. Skönt med egen kupé. Grillade på kolonin på långfredan. Lasse, gammal kompis, var med. Det var så kallt att vi måste sitta inomhus och äta. 


1692.(april 2014) Ja, ja, ja, vi kom sist även denna säsong. Etta bakifrån för tredje gången i rad. Och så pratar vi inte mer om det!


1691.(april 2014) Jag (Ulf) går ju en promenad varje dag på mellan 5 km till 1 mil, detta har jag gjort åtskilliga månader nu. Nu på våren har jag försökt fånga dom där gråa storkarna som dansar, på bild, utan att ha lyckats. (Tranor) Så högljudda och skygga dom är! Men nu är det tyst, dom har väl dragit vidare.....


1690.(april 2014) Hasselfors tipspromenader har startat igen. Första ggn var väl så där med Siwan på 9 och jag på 8. Men andra ggn slog vi till Ulf vann med alla rätt och Siwan hade 11 rätt men tyvärr för långt ifrån med skiljefrågan. Obs, vi fuskar inte med mobilen! Att fuska med exempelvis Google gör ju hela iden med tipspromenader helt meningslöst.


1689.(april 2014) Toyotan klar. Så nu kan vi se ut genom framrutan utan att störas av reflexer i stenskottsprickan. Trädgårdsdammen fylld och reningsverk och pump på plats så nu kan värmen få komma också. Brrrrr!


1688.(april 2014) Härligt, nu är vi tillbaka i botten. Inte nog med min opererade handled, nu har jag fått inflammation i armbågen också. Inte undra på att det går dåligt i bowlingen....


1687.(april 2014) Var på bio och såg Noah på förhandsvisning, dagen innan premiären. Stort. Dessutom vår första 3D-film på bio. Läckert. Filmen var dock inte den bästa! Hade velat se Avatar i 3D det hade varit grejor de'!


1686.(april 2014) Vi är på väg mot vår vanliga placering i bowlingen. Efter att ha kravlat oss upp på fjärde plats är vi tillbaka i botten. Vi skyller på Ulfs operation av handleden, som fortfarande är stel och gör ont. Men det kan upp till ett år innan det är helt läkt. Så vi biter ihop. Dessutom har ju Siwan varit jätteförkyld de senaste matcherna. 


1685.(april 2014) Äntligen har vi lämnat in Toyotan för byta av den spruckna framrutan och lagning av taket som börjat rosta efter förra bytet av framruta efter stenkott. När man tog bort rutan har man skurit igenom lacken, detta kostar oss en hel, tack Laxå glasmästeri!


1684.(april 2014) Nu skulle vedboden som kalvat och plintarna som blivit sneda fixas. Det funkade fint,  plintar klara, bara en kvar. Men vad händer då? Jo, hela kåken vrider sig och alla plintar hamnar snett. Så nu är det bara att börja om.....


1683.(april 2014) Paviljongtaket uppe, men gud vad kallt det är! 5, 6 minusgrader på nätterna.


1682.(mars 2014) Satte upp solseglet vid ladan, efter ett par dagar snöade det så jag var tvungen haka ner det. Det fylldes med tung blötsnö och höll på att brista. Men nu skiner solen och solseglet är uppe! Undrar om man vågar hänga upp taket till paviljongen?


1681.(mars 2014) Det är ett herrans liv på ungarna och då menar jag barnbarnen, så nu när dom åkt hem är det så tyst, så tyst. Klinker och lister på plats framför vedspisen. Det blev inte de nyinköpta svarta i lite mindre format utan rustika gröna som vi redan hade i vår innehållsrika lada. Den som spar han har...en hel lada full!


1680.(mars 2014) Det blev en lugn vecka utan några större utsvävningar. Vi hann dock med Bra Begagnat i Hallsberg på onsdagen. Dagen efter blev det Marieberg, Karlskoga och Mulles i Degerfors. Under veckan hann vi också med att pumpa vatten ur översvämmade diket, plocka ut sommarsaker i trädgården, klippa bort gammalt bös i trädgården, klyva ved, åka moppe, baka bullar och matbröd. Veckan bjöd på snö, regn, sol och blåst.


1679.(mars 2014) Åkte till Sundbyberg i helgen. Blev inte något kul gjort eftersom det var riktigt skitväder. For hem igen på söndagen med två av barnbarnen i bilen. Loui fick ta tåget med mamma till Laxå.


1678.(mars 2014) På söndagen var Venton klar hos vår favoritmek. Fick dessutom nytt bakluckelås insatt på Lagunan. På måndagen återbesök hos besiktningen, inga problem. Vi ville byta ut vår stora Laguna mot något mindre, bränslesnålare. Så nu är Gun borta och en Daewoo Kalos står på gårdsplanen. Självklart numera döpt till Kalle.


1677.(mars 2014) For iväg till Karlskoga i lördags, där vi köpte socklarna och listerna till köksgolvet. Sedan Pingstkyrkans loppis, där vi gjorde flera fynd. På hemväg for vi förbi Mekonomen som visade sig ha inflyttningskalas i nya lokaler. Där blev lunchen räddad, med korv och råraka. Tävlade i olika grenar men tyvärr ingen vinst. Pratade med fröken Mekonomen ni vet hon från TV-reklamen.


1676.(mars 2014) Har lagt in nytt golv i köket. Äntligen är Siwan av med det äckliga linoleumgolvet. Vi hade tänkt oss ett svart/vit-rutigt men det blev ekparkett. Känns bra nu, nu fattas bara listerna och lägga de nya klinkerna framför vedspisen.


1675.(feb 2014) Plötsligt hade en björk vid hönshuset gått av på mitten. Som tur var missade den hönshuset. Det visade sig att björken var murken på mitten. Både ovanför och under var trädet friskt. Så nu fick vi lite mer ved....


1674.(feb 2014) Nu är det vår! Nedre delen av vår tomt ligger till stora delar under vatten. Nu, har den dränkbara pumpen fått jobba med att flytta smältvattnet till diket på andra sidan vägen. Precis som alla år. Vi borde gräva upp vägen och stoppa ner ett rör. Men då måste man nog ha en traktor till hjälp. Och den där traktorn, den saknar vi...


1673.(feb 2014) Skönt. I dag är OS slut så nu kan man börja jobba med allt som behöver göras på Wasshult. Så mycket planer så liten tid. Och ork. Och ekonomi.
Men ett roligt OS har det varit med många medaljer. Nu är bara finalen i hockey kvar...
Och då har Siwan bokat träningstid på bowlinghallen!


1672.(feb 2014) Is, is, is. Gårdsplanen får passeras med stor försiktighet. Skogsvägarna runt Wasshult består också av isgata. Nu får det bli varmt så all is smälter.


1671.(feb 2014) Vi har ju en liten frys i ladan och nu också den gamla från köket. Fick bygga om hyllväggen så den också fick plats. Nu får den stå där i reserv. Man vet ju inte om man skulle ramla på en billig kossa eller gris....


1670.(feb 2014) Vi har ju köpt ny frys. Vi hade mätt höjden och den var ok den nya skulle gå in i samma hål som den gamla, men icke. Som tur var fanns plats att vidga hålet så nu är den på plats.


1669.(feb 2014) Snöar i dag igen (19:de). För vår del kan det vara slutsnöat för i år. Besiktade en av bilarna, det gick som väntat. Återbesök. Det som var lite udda var att när jag efter besiktningen skulle köra iväg. Kom jag inte in på förarsidan. Något hade pajat i dörren. Skämmigt! Ni kanske kommer ihåg låset till bakluckan som pajade till Lagunan precis efter dess besiktning i dec. Äntligen ringde man och berättade att ett lås kommit in på skroten.


1668.(feb 2014) Vi vann! Spelade tisdagens match i förväg i helgen och hör och häpna, vi vann. Matchen innan spelade vi oavgjort, så nu har det hänt. Vi är inte sist.....


1667.(feb 2014) När jag skulle bygga ut ostkupehyllan uppe vid vardagsrummets tak med en och en halv meter, hade jag inga fler konsoler. Så vi fick byta ut alla i stället. Det fick bli svarta järnkonsoler med skruv av mässing med stora skallar. Tog en hel dag men blev riktigt snyggt. Nu får vi plats med några ostkupor till.....


1666.(feb 2014) Siwan har rest till Umeå, med jobbet. Jag är så avundsjuk. Umeå årets kulturhuvudstad, där mycket handlade om den samiska kulturen. De besökte en teater- föreställning, Gammlia , gitarrmuseum och mycket mer. Siwan gillade verkligen Umeå, staden var vacker och stämningen i staden välkomnande och vänlig.


1665.(jan 2014) Så fick vi då äntligen se Tyra i verkligheten. En riktig skönhet! Men hon har ont i magen stackaren. Vi får hoppas det går över snart så hennes föräldrar får sova....


1664.(jan 2014) Var i Linköping i helgen och hälsade på Tyra. När vi kommit till Motala var det sådan snöstorm att vi funderade på att vända. Men det gick bra och vi kom fram helskinnade.


1663.(jan 2014) Vann faktiskt vår 3:de match i bowling. Kors i taket! Men det var nog bara en tillfällig svacka. Av våra motståndare, vill säga.....


1662.(jan 2014) Händer inte mycket så här på vintern, snöskottning (snöslunga och skyffel), eldning i spisarna. Vi var i väg till Örebro och Hindersmässan. Det blev en ny vinterjacka till Siwan och vantar och handskar till mig. Nu vill vi ha vår! Och det snart!


1661.(jan 2014) Bowlingen har startat. Totalt nederlag i de två första matcherna, båda förlorades med 0-4. Så vi ligger där vi brukar, sist, i lägsta serien.


1660.(jan 2014) Äntligen är allt som vanligt. Snön vräker ner, 18 grader kallt och loppisarna har öppnat, igen.


1659.(jan 2014) Nytt år, inga löften, det kan jag lova! Gott Nytt År önskar vi alla läsare, alla två!


1658.(dec 2013) Firade nyår i all enkelhet tillsammans med kusin Kerstin. Lite god mat och dricka. Tänkte köpa lite häftigt fyrverkeri som Kinapuffar och ettöres. Det visade sig att dessa är förbjudna, för att det inte fanns någon visuell effekt utan bara smällde om dessa klassiker. Som om det skulle vara mindre farligt att bli sprängd i bitar av fyrverkeri som lyser upp samtidigt. Hur tänker politikerna? Ingen olycka i mörker med fyrverkerier, eller?


1657.(dec 2013) När vi kom hem satte vi upp julklappen från ungarna. Ni vet en sån där ljusslinga som hängs i flaggstången och ser ut som en julgran på långt håll. Det var bara det att vår stång inte är så lång, så det blev med en egyptisk pyramid än en julgran. Så vi får önska oss en längre flaggstång till nästa jul. ;-) Förresten är pyramider också snygga.


1656.(dec 2013) När alla kontakter, hyllor, nätverk, barnvagnar var fixade, var det dags för hemfärd. Upptäckte då att vårt krokskydd var stulet, så Sundbybergsborna är tjuvar! Numera tar hemresan mycket längre tid än bortresan. Vi stannar gärna och ofta efter vägen för man vet ju inte om det finns fynd att göra i köpcentrum eller antikbodar. Vi vill också revidera vår uppfattning om Köping, där vi åt lunch, staden verkar inte vara så tråkig som vi tyckte förr.


1655.(dec 2013) Jättetråkigt väder hela julen, snöfritt, grått och mulet. Men flera långa promenader hann vi med i alla fall, till sevärdheter så som Bromma Blocket och Solna Galleria. Vi var även på Hornbach, som vi anser vara Sveriges trevligaste byggvaruhus, med trevlig och kunnig personal. Tyvärr finns dom bara i Skåne och Sveriges storstäder. Vi vill också ha ett!


1654.(dec 2013) En dag åt vi indisk hämtmat från en restaurang i närheten. Jättegott. En rolig grej var att det finns en app till mobilen, som ger rabatt. Men när vi skulle hämta ner kupongen hemifrån fungerade det inte. Men när kom till restaurangen var det inga problem. Appen var kopplad till GPS och det gick utmärkt att ladda ner på plats. Teknikens under.


1653.(dec 2013) Skansens julmarknad. Det bästa med den har alltid varit de öppna husen med kunniga guider. Men tyvärr känns det som besparingsvindarna kommit även hit. Hus och bodar var inte öppna i lika stor utsträckning som förr. Dessutom saknas nog pengar eftersom vi fick reda på att hus var stängda pga. mögel mm. Skansen borde vara något av det viktigaste att bevara till eftervärlden!


1652.(dec 2013) Packade bilen full med julklappar och for till Sundbyberg. Vi hade även en säng till Leonora liggandes på taket. Efter ett par ompackningar efter vägen slutade presenningen fladdra, men tjutandet av vinden från taken var inte av denna världen. Så lättade var stor när vi kom fram för julfirande hos Sandra, Alexander med ungar.


1651.(dec 2013) Lördagen den 14 dec kl. 08.11 fick vi en julklapp i förtid. Jocke och Denise fick en dotter, vilket gör oss till farföräldrar! Hon vägde 3.0  kg och var 48 cm. Och jättesöt. Hon brås nog på farfar. Gud förbjude säger ungarna, vet inte vad dom menar..


1650.(dec 2013) Jag har storbakat. Det blev Svens julbröd, julvört, surdegslimpa, källarfranska, rågrutor och mazariner. Siwan har gjort diverse nyttigheter i form av julgottisar.


1649.(dec 2013) Siwan har varit på konferens på Karmansbo herrgård. Trevligt ställe.


1648.(dec 2013) Snön vräkte ner perfekt med nyopererad handled! Inte så skönt att köra en stor snöslunga då.


1647.(dec 2013) Jag (Ulf) har opererat handleden som ömmat hela bowlingsäsongen. Ända sedan vinschhandtaget till båttrailern klappade till över densamma. Nu kanske vi kan komma näst sist nästa säsong.... Dom var jäkligt justa på Karlskoga Lasarett. Petiga men justa. Bjöd på både kaffe och macka på uppvaket. Dom t.o.m. knöt skorna när blodet började rinna. Snacka om service.


1646.(dec 2013) Gun (La Gunan) är besiktigad. Vad händer då? Jo bakluckan pajar. Nu kommer man inte in i bagageluckan. För att kunna öppna måste vi krypa in genom bakdörren. Lite jobbigt i längden.


1645.(dec 2013) I år blir det inte så mycket julprydnader, varken i trädgården eller inomhus. Det är inte lika kul med julpyssel när ungarna inte kommer. Men lite blir det i alla fall. Problemet är att har man börjat så är det svårt att sluta. Men


1644.(dec 2013) Nu är bowlingsäsongen slut. Det berömda Team Wasshult kom sist i år igen. Vi är verkligen outstanding. Etta bakifrån två år i rad!


1643.(nov 2013) Gun (Lagunan) inlämnad för reparation av felen inför ny besiktning. Besökte Elgiganten i Marieberg för koll av ny mobil till mig (Ulf). Man undrar om det kan vara så svårt att få vettig personal i dessa arbetslöshetstider? Vi ville veta vad RAM-minnet var för två telefoner för att jämföra. För den ena var minnet angivet men för den andra inte, så vi frågade då gossen om råd. I stället för att rådfråga en kunnigare kollega eftersom han själv inte visste, säger han till min förvåning den kanske inte har något! Vilken dator saknar RAM? Har den 4G frågar jag. Jag vet inte men den behöver det inte, man beställer det av sin abonnemangsleverantör eller nåt liknande. Totalt svammel. Vilket pucko, varför inte fråga kollegan om man är ny och inte vet. Gick därifrån lika ovetande som innan jag gick in. Gick då in till MediaMarkt. Tjejen där verkade kunnig, men när jag påpekade att deras pris var högt, men dom hade ju prisgaranti, fick jag ett avsnäsande svar att man minsann inte hade garanti mot konstiga lite skumma säljare på Internet. Ok, de konstiga lite skumma konkurrenterna var CDON, Elgiganten och Netonnet. Så nu vet ni. Vi åkte hem!


1642.(nov 2013) 35 ÅR!!! Fantastiskt! I år har vi varit gifta i 35 år. Jag kan då inte fatta det. Måste säga att det varit fantastiska år. Vilken fantastisk fru jag har!


1641.(nov 2013) Det blev så tyst när barnbarnen for hem. Man kan konstatera att man inte är så ung längre, eftersom man är ganska slut efter en vecka med de mycket ljudliga barnbarnen. Skulle inte klara att jobba på dagis....


1640.(nov 2013) Tyvärr var vädret inte det bästa under tiden Alexandra och barnbarnen hälsade på. Men vi  hann med Hallsberg, Lunededet utanför Karlskoga, Marieberg mm så lite var vi ute. I Hallsberg var vi t.o.m. 2 ggr eftersom Sandra hittade ett gammalt slagbord som inte gick in i bilen på Bra Begagnat. Så det var bara att återkomma med släpvagn. Men vi har varit inne och bakat både kanelbullar och pepparkakor.


1639.(nov 2013) Sanningens minut. Ja alltså bilprovning för vår Laguna. Det fanns några fel vi måste åtgärda men det var väntat. Vad som inte var väntat var att dagen innan Sandra skulle komma med ungarna och fetvagnen, (Jättebarnvagnen) pajade låset till bakre dörren. Fick ta släpvagnen för hämtningen Sandra och ungarna från tåget.


1638.(nov 2013) Ulf fick en automatisk blodtrycksmätare pga. sitt höga blodtryck. Det ska bäras ett dygn och en liten mätare pumpar upp manschetten automatiskt. Det var ingen behaglig upplevelse, dels skavde den och pumpades upp så hårt att det gjorde skitont. Men jag har i alla fall något att skylla på för förlusten i bowlingen. (utan mätaren hade vi slagit dom skitlätt. ;-)


1636.(nov 2013) Siwan åkte till Sthlm för kurs. Det är tråkigt i höstmörkret alldeles ensam i skogen. Men hon hade trevligt, träffade barnbarnen och sin gamla chef Benny.


1635.(nov 2013) Efter tre veckors uppehåll, gick vi tipspromenad i söndags. Årets sista. Gick inget vidare. Siwan hade 8 och jag 9 rätt. Det blir tomt på söndagarna i vinter, när promenaderna ligger nere.


1634.(okt 2013) Nu är bromsvajrarna fixade. Så skönt med fungerande handbroms.


1633.(okt 2013) Min (Ulfs) handled undersökt det ska bli operation. Ganska snart, också. Inom tre månader! Skönt att veta när man har ständig värk.


1632.(okt 2013) Vi gick på loppisar även i Linköping, vi fyndade slipsnål, ett par lagerhyllor mm. På söndagen for vi hem stannade vid Brunneby Musteri, det blev både must och geléer. På ovanvåningen fyndade vi julklappar till barnbarnen. För där hade man en stor loppis. Vi kan skriva vad det blev dom kan ju inte läs än. Pussel, docksulky och byggklossar.


1631.(okt 2013) Ny helg. Ny resa, denna gång till Linköping för att för första gången träffa Jockes fästmö Denise föräldrar. Gick väl i stort sett bra, vi hade bara lite olika åsikter om vad som var god mat och om vad som var en sportbil. En trevlig helg och kul att träffa Rosemarie och Pekka!


1630.(okt 2013) Denna helg for vi till Stenungsund, till Gun & Harry. Harry fyllde år så det blev fest med en av deras barn, Christer och hans fru Cissi. Det blev en trevlig helg med besök på Marta & Maria en loppis och så förstås Göksäter, vår favorit. På loppisen fyndade vi en gammal lodklocka. Den var större än vi trodde visade det sig när vi kom hem. På göksäter hittade vi hur mycket som helst så trots att dä är billigt blev det dyrt!


1629.(okt 2013) Skulle sätta dit den nya kranen vi köpt i Spanien. Fel gänga. Pipen passade så lite bättre blev det i alla fall. Har fått ner ett plommonträd i backen, det passade precis, trots vi köpte det i Sthlm.


1628.(okt 2013) På fredagen kom Jocke, Denise och Siwan till Sumpan, där vi firade Siwans, Sonnys och min födelsedag i klump. Sandra och Alexander hade ordnat det så bra, med god mat och dricka. På kvällen for Siwan och jag till Lotten där vi sov. Jag lyckades ramla ganska ordentligt i läskiga skogen över en sten i mörkret. Ja, jag var nykter!


1627.(okt 2013) Ulf åkte i förväg till Sthlm för att hjälpa till på kolonin. Där hade vattnet gått, ja alltså, sönder. Sandra hade grävt så det var bara att köpa slang och kopplingar och montera. Bara och bara, förresten. Fick kuska runt till ett gäng byggvaruhus eftersom grejorna var slut på flera ställen. Men det blev bra till slut.


1626.(okt 2013) Hemma igen, blev det nedplockning av alla trädgårdsgrejor inför vintern. Vi har ju en del..... 
Det tog oss bara två dagar, men vi är ju inte inte riktigt klara än, förstås. 


1625.(okt 2013) Vi hade hjälp med vattning av blommor och hämtning av post när vi var borta. Eftersom jag känner personen som skulle hjälpa oss hade jag gjort skyltar både på tomten och i kåken om att inga främmande föremål fick tillföras. Och vad hade hänt? Hela tomten full med tomma mjölktetror. Dom hängde överallt på tomten, i träd, solur, pump mm. Det är kul att fylla år...men som skyltarna sa: all överträdelse beivras......vänta du bara!


1624.(sept 2013) Skitkallt när vi for till Mallorca på fredagen, men varmt och skönt när vi kom fram. Vi har haft kanonväder och en mycket givande semester, med tapas, paella, grottor, marknader, kava, salta bad och förstås firandet av Siwans födelsedag. Mer kommer. Vi behöver bara mer tid till val av foton och skriva ihop texter, men lugn det kommer småningom under knappen Irrfärder.


1623.(sept 2013) I dag söndag var tipsrundan inställd pga. strul med frågorna. Då visade det sig att jag vunnit förra veckans promenad. Så nu ska jag skrapa fram vinsten på flera miljoner. Tror jag......
Inte blev det någon vinst inte.


1622.(sept 2013) Vi fick hjälp av världens bästa bilmek Per som kom till Wasshult och fixade bromsarna. Beläggen hade släppt från backarna på båda bakhjulen, inte undra på att vi inte kom någon vart. Tyvärr kunde han inte fixa de kärvande handbromsvajrarna.


1621.(sept 2013) Bromsarna har låst sig på Toyotan. Nu står den där den står. Får se om vi kan få hjälp i helgen.


1620.(sept 2013) Rensat hallon/jordgubbslandet. Har även ryckt upp brännässlor med så mycket rötter som möjligt. Hittills är det en hel släpvagn full, visserligen en liten men i alla fall....


1619.(sept 2013) Hittade en artikel om överföring av video och musik från gamla kassetter till digitalt ljud. Så nu för jag över alla mina gamla kassetter med inspelningar från det bästa musikprogram som radion sänt Eldorado med Kjell Alinge, till mp3.


1618.(sept 2013) Eftersom Siwan jobbar och står i så är det jag som syltar. Nu var det äppelmos som skulle göras. Körde tre omgångar om vardera 1 kg äpplen. Färdigt mos lär ha blivit 2,7kg. Här gäller samma som med lingonsylten. Ajabaja tills målvikten uppnåtts.


1617.(sept 2013) Min handled inte bättre. Iväg till vårdcentralen. Fick kortisonspruta. Vi får se vad det kan ge.


1616.(sept 2013) Jag provade Siwans kamera eftersom min egen är på verkstad sedan länge. Det visade sig att den var trasig. Så fort man gick in i menyn för att ställa in något blev allt svart. Så det blev Hallsberg och loppis på vägen till Marieberg där ny kamera inköptes. Det blev en Olympus i beige och guld. En av de snyggaste skal jag sett!


1615.(sept 2013) Kokade lingonsylt det blev massor, speciellt som vi ju kör Dukan-metoden för Bikini 2013, vilket ju gör att vi inte får äta av den på väldigt länge! Jag tror Bikini 2013 kommer automatiskt övergå till Strandraggare 2014.....


1614.(sept 2013) Plockade lingon, det blev 2,5 hink (25l) rensade bär. Detta bara på ett par timmar. Vi hann dessutom med att plocka blåbär till kvällsglssen.


1613.(sept 2013) Bowlingen har börjat. Började kanon, vi vann första matchen, otroligt nog. Andra blev en förlust och tredje oavgjort. Ulf fortfarande ont i handleden, vi skyller på det.


1612.(sept 2013) På söndagen startade höstens första tipspromenad i Hasselfors. Svåra frågor, Ulf fick 9 och Siwan 8 rätt. Sedan ut i skogen där vi fick ihop 2 och en halv hink, plus någon liter blåbär på ett par timmar. Så i morgon blir det syltkok.


1611.(aug 2013) I lördags var en riktig shoppardag. Först till Hallsberg och Bra begagnat, där vi hittade en massa "brahasaker". Med andra ord grejor helt onödiga prylar och många blev det. Sedan till Marieberg som var resans verkliga mål, eftersom Siwans kamera inte fungerade längre. Hittade en bra och billig till henne, sedan Ö&B där vi hittade en sådan där stor brevlåda, bra när man reser bort, för en fjärdedel av priset på rea. En sväng om Jula och Blomsterlandet blev det också. 


1610.(aug 2013) Åkte hem tidigt på söndagen eftersom vi haft annons på "Putte", vår husvagn och vi hade bestämt tid med trevlig norrman. Han körde alltså ända från Norge för att köpa den. Han har en äldre Mustang och ville ha en mindre husvagn till alla veteranträffar. Så nu är vi husvagnslösa!


1609.(aug 2013) På lördagen var vi på Solvalla. Men vi spelade inte på hästar, utan var på storloppis. Mycket barnkläder och leksaker. Hittade kläder till barnen och en cykel till Sonny. Mycket prisvärt!


1608.(aug 2013) Siwan tog tåget på fredagen till Sthlm. Vi skulle ju vara backup om Sandra skulle leverera det 3:dje barnbarnet eftersom Alexander jobbade helg. Denna gång blev det inget nytt barnbarn. Förra gången vi gjorde samma sak föddes Leonora!


1607.(aug 2013) Ulf bor i kolonin i Bromma, lugnast med två mysiga men livliga barnbarn. Första dagen fixade vi till stolparna till grinden. Det blev mycket bättre, men är inte helt nöjd. Har också bytt kran till diskbänken, lagat läckande inkommande vatten, klippt gräset, satt upp ett par hyllor besökte Erikshjälpen och Läkarmissionen mm, mm. Tänk vad man hinner med när man inte är hemma.


1606.(aug 2013) Vi hade ju hittat fler flaggstänger till uppfarten till Wasshult. Närmare bestämt 4st. Dessas fundament gjöt vi innan Ulf stack till Stockholm.


1605.(aug 2013) Hasselforskalaset i helgen. Trevligt som vanligt med gamla bilar och bakluckeloppis. Inte så många fynd som vanligt, men det är bra det, det finns ju inte så mycket plats. 


1604.(aug 2013) Nä, hem blev det inte efter auktionen, precis. Vi åkte i stället till Hallsberg och Bergööska huset, där man har en utställning om det ljuva 50-talet. På övervåningen finns Bergööska våningen, med målningar av Carl och Karin Larsson. Snacka om kulturlördag, kultur är kul!


1603.(aug 2013) Efter kulturen i Dammtorp for vi raskt till Tived där det skulle bli auktion. Stannade bara en kort stund, dels är vårt mål snarare att avyttra än att köpa mer. Sen började det dessutom regna kopiöst, vilket avgjorde, vi for hem utan några fynd.


1602.(aug 2013) For till Dammtorps hembygdsgård i Tiveden. Där visade man hur man gjorde pumpar för hand av stockar, vilket slit. Gubbarna i hembygdsföreningen har byggt en eka i trä som lottades ut. Vi vann den inte i år heller. Repslaging, tovning, vävning, drejning, smide, spåntillverkning, näverarbete, allt detta kunde man beskåda. Tyvärr var vädret inte det bästa.


1601.(aug 2013) Siwan har börjat jobba igen, efter semestern. Så nu sänker lugnet sig igen över Wasshult. Sanningen är att det är lite tråkigt att inte ha någon att prata med.


 

 

77