|
|
En fantastisk kupa enligt vår mening så 60-tal! A great cheese dish in our opinion, so 60's! |
Snygg Laholm-kupa singerad Kirsten Sejer-Pedersen Stylish Laholm cup designed Kirsten Sejer-Pedersen |
Enligt en etikett är denna ovala ostkupa tillverkad av Orrefors Sandvik på 40-talet. According to a label is this oval cheese dish made of Orrefors Sandvik in the 40's. |
Varför är många ostkupor av pensionatmodell? Ni vet ost som säger: jag äter inga kanter. Why are many cheese dish of guesthouse model?You know cheese that says: I eat no edges. |
Klassisk modell med slipad dekor. Så snygg. Classic design with cut decor. So neat. |
Pressglas i nästan självlysande grönt glas. Press glass in almost luminous green glass. |
Snarare smörbytta eller kanske för den lilla osten? Rather tub of butter or maybe for the little cheese? |
Pressglas. Denna slår slipad kristall enligt min smak. Press Glass. This beats cut crystal according to my taste |
Kupa med kurbits från SYCO, Strömstad. Dish with native painting from Syco, Strömstad. |
Slipad kristall. Klassisk ostkupemodell. Cut crystal. Classic cheese dish model. |
Mörkbrunt sodaglas. Pressad till fulländning. Dark brown soda glass. Pressed to perfection. |
Tanken med ostkupa är att hålla musen ute, eller? The idea of cheese dish is to keep the mouse out. |
Ännu en fantastisk kupa i slipat pressglas enligt uppgift från Birgitta en uppmärksam läsare är den gjord hos Glimma glasbruk. Another great cup of milled pressed glass as stated by Birgitta an observant reader, it is made of Glemma glass factory. |
Ingen riktig ostkupa, möjligen för dessertost, då? Not a real cheese dish, perhaps for dessert cheeses, then? |
Har du en överbliven
ostkupa? Skicka den till: wasshult@h-man.se |
Do you have a lonely
cheese-dish cover? Send it to me for company: wasshult@h-man.se |
Tillbaka till hemsidan |
Back to homepage |