Värmlandsteaterns Amatörteaterskola  
gav
cheek to cheek
av
Jonas Gardell


Varför  är då denna pjäs så viktig? Det är Sandras debut på scenen och det känns ju väldigt viktigt för oss! Att det är dåligt med bilder på henne själv beror på att det är hon som varit "plåtslagaren" på teatern. Mer bilder sitter dock i Faderns kamera.


Bakre Raden: Fredrik Möller, Christine Rehnberg, Annika Larsson, Malin Magnusson, Daniel Andersson Främre Raden: Alexandra Hagelman, Märta Lundin, Linnea Benneberg, Katarina Ahl. Jenny Lakmaker Längst Fram: Bosse Runqvist

 

I rollerna lag 1

Prästen Katarina Ahl
Håkan Daniel Andersson
Gunnel, flicka 1, servitris Linnea Benneberg
Angela Alexandra Hagelman
Håkans fru, Eva Jenny Lakmaker
Margareta Annika Larsson
Lisa, flicka 2 Märta Lundin
Ragnar Rönn Fredrik Möller
Erika Christine Rönnberg

l rollerna lag 2

Gunnel, flicka 1 Katarina Ahl
Håkan Daniel Andersson
Eva, servitris Linnea Benneberg
Präst, flicka 2 Alexandra Hagelman
Margareta Jenny Lakmaker
Håkans fru Annika Larsson
Angela Märta Lundin
Lisa Malin Magnusson
Ragnar Rönn Fredrik Möller
Erika Christine Rehnberg

 


Begravningsentreprenören tänder till

 


Lite av petimeter var hon nog


Erika anställd på begravningsbyrån och god vän med....


Margareta, som längtar efter den sanna kärleken.


 


Många bilder från krogscenerna blev det.
Sandra spelar i denna föreställning präst


I den andra föreställningen spelar hon alkoholiserad skådis

 

Taget ur programmet
 

Kära publik!

Hjärtligt välkomna till Värmlandsteaterns Amatörteaterskola, där årets kull av elever efter två års studier har sitt examensprov med föreställningen Cheek to Cheek av Jonas Gardell.

Pjäsen är i typisk Gardellstil med burlesk humor och ett i botten djupt allvar. Den handlar om den medelålders artisten Ragnar Rönn som är på neråtgående. Han är en blandning av ståuppkomiker och sångsolist, som i kvinnokläder sjunger de döda kvinnliga världsstjärnornas paradnummer, Judy Garland, Edith Piaff m. fl.

Han backas upp av en skrupelfri regissör vars uppfattning är att inget skämt är för grovt eller för billig för att undanhållas publiken.

Genom kontaktannonser får han kvinnor i alla åldrar. En som sva­rar är Margareta Ledin som arbetar på en begravningsbyrå. Även hon är medelålders och inte mellan 20 och 30 som det står i annon­sen. Det är ytterligheternas världar som möts. Men genom sin mor­bida läggning dras Ragnar till den värld Margareta representerar. Han känner lockelse i den likkista han ser och säger:
"Dör jag nu skulle jag bli en legend - en James Dean"

Så luta i den enkla stolen och låt Dig underhållas av Jonas Gardells sorglustiga föreställning.

Bosse Runqvist Regissör

AmatörTeaterSkolan

I augusti/september och i januari 2002 startar vi nya kurser. Vi bygger vidare på erfarenheter från årets gemensamma teaterproduktion - Cheek to Cheek. Vad vore teater utan alla bakom scenen?

Teknikkurserna - kostym, smink, rekvisita/attribut, dekor samt ljud och ljus m.fl. - avslutas med en teaterproduktion tillsammans med C - kursen. Kurserna ger grundläggande kunskaper under hösten och praktisk fördjupning under våren. Vi har också skådespelarkurser - A, B C och ungdomsteater - samt producent regiassistentkurser.

Skådespelarkurs A omfattar 108 timmar och arrangeras på hösten. B - kursen år något längre och arrangeras på våren. Efter genomgången A och B - kurs finns en ettårig C - kurs som resulterar i en produktion som framförs på vår scen "Lilla Klara". För ungdomar mellan 14 -16 år finns en ettårig teaterkurs. Blivande producenter och regiassistenter arbetar tillsammans med C - kursen.

Kurserna pågår på kvällstid och under några helger. Du är/blir givetvis medlem i Värmlandsteatern. Det kostar ca 250 kronor för ett år. Kurskostnaden år förnärvarande 3OOkr/termin. Något lägre för ungdomsteater.

Kursprogram skickas ut till medlemmar i Värmlandsteatern och andra intresserade vi månadsskiftet juli/augusti. Nyfiken? Välkommen !

Ethel Persson Studieledare

Tillbaka