Nästan alla är med på familjefotot till och med Loui som ju föddes så sent som den 3 sept -13.
En familjemedlem saknas. Tyra som anlände den 14 dec -13.
Tänk att det är så länge sedan vi blev farföräldrar också!
 
 

 
 

Hösten är här på riktigt nu sluter sig mörkret åter om oss här på landsbygden, eller gör som vi, förläng den ljusa perioden med diverse belysningar. Både inne och ute? Man vill ju inte leva i totalt mörker eller hur?
Snart är också vintern här med snö och kyla, ibland regn och rusk. Men fortfarande kan man promenera i skog och mark. Har man tur kan man hitta en och annan kantarell som vildsvinen inte hittat. Om det finns någon skog kvar efter Sveaskog, alltså.

Men ännu kan man njuta av soliga dagar, men nätterna är mörka och kalla. Då är det skönt att kura skymning med brasa och levande ljus. Vad är då bättre än en kopp varm choklad eller varför inte kaffe med whiskey i form av irländskt kaffe.
Det första förslaget är bättre för hälsan, men det andra är nog bättre för glömskan
.

  Men allt handlar ju inte om drycker för att göra vardagen varmare, det finns andra sätt, man behöver inte gå till överdrift, ofta räcker det med ett varmt leende eller några värmande ord. Det är sånt som värmer i vintermörkret och andra kalla dagar bättre än både nätbrýnja, långkalsong, mameluck eller muff.

Wasshult

Vi har bytt stavning, i alla fall ibland, efter att vi var på Laxås föreningsmässa. En mässa där också  släktforskarna deltog. Efter en stunds letande i kyrkböckerna hittade dom anteckningar om Vasshult från 1871, viket är mycket tidigare än vi förut trott. Vi trodde någonstans slutet 1800, början 1900. Dessutom stavades Vasshult med W. Visst får namnet en annan klang med den stavningen? Så nu måste alla namn bytas ut i text, namn och skyltar. Ett hästjobb, men det är väl bara att sätta i gång..... Eller inte?

 

  För övrigt är det kul att just Du ville titta in. Vi har väntat länge på det, och nu är du alltså äntligen här. Inte för att vi vet vad jag skall bjuda på, det kom ju så plötsligt, men gillar du t.ex. kor eller slipsnålar så finns det ju några att stifta bekantskap med. Över 800 kossor har vi exempelvis samlat alla redovisade under kollektioner. Vi har också packat upp samlingen av ostkupor. De finns nu att  beskåda bland de andra samlingarna. Den nyaste manin är att göra ladugårdsväggen lite roligare. Vi kallar det konst på vägg. Där finns många typer av "konstföremål" tallrikar, tavlor, masker m.m. Se själva under knappen Kollektioner - Konst på vägg. Inte undra på att ladan kantrat, vi har ungefär 700 föremål på väggen. Antalet är inte exakt några blåser ner och ersätts utan att samlingen i datorn korrigeras. Men det får ni stå ut med. Vi gör det även om det skaver lite.

  Här kan Du alltså se vår samling av kossor, dagsnoteringen är över 800 egna och 500 stulna...  Man kan läsa om en familj som drabbats av "galna kosjukan" (vi) Det finns tydligen ingen bot mot den sjukdomen. Vi har allt från kor av keramik, porslin, mjukisar, tavlor, köksredskap mm mm.  Klicka bara på ko-knappen och välj sedan knappen egna kor.

Andra saker vi samlar är slipsnålar, krokskydd, ljusslingor, vind- trädgårds- snurror /prydnader och ostkupor.

Att vi samlar kor har uppmärksammats av bl.a. tidningen Hemtrevligt

 


Våra samlingar är mest på kul inte så seriösa precis, utom kanske ostkuporna då. Vindstrutar, krokskydd och ljusslingor är ju mest för att vi egentligen fascineras av dess vulgära charm. Till detta har kategorin slipsnålar också tillkommit.

Så luta dig tillbaka och njut.
 


Tävlingen fortsätter!! Eftersom ingen kommit med ett riktigt bra namn på Wasshultskon fortsätter insamlingen av förslag. Vinn omätlig ära och vinn också enorm rikedom som vinnaren dock själv får skaffa. Det är nog inte svårt för en så kreativ person som du kära läsare. Så tävling kanske man inte skall kalla det.
Skicka ditt förslag.
 

Vill du se hela serien av Wasshultsglas eller är du är ute efter Wasshultskossan som klippdocka eller kanske vill du se vårt eget winampskinn med egna pekare mm,
klicka här
 

Nu när ni ändå är här,  så stannar ni väl på kaffe med dopp?
Alltid finns det väl något matnyttigt.
 
Det är serverat !

Håll till godo !

Ljud med anknytning....

Örebro-anknytning.

Familjen Svenson var bosatta i Örebro.
Svensson-Svensson - Bastu (197kb)

Svensson-Svensson - Lina på bio (173b)

Ytterligare en kärleksförklaring till Örebro.
Texten innehåller även det vackra ordet ko!
Örebro (1460kb)

Lyssna på det så omdiskuterade klockspelet och döm själv finns det någon melodi?
Klockspel

Laxå-anknytning (där Wasshult ligger)

Inte nog med att sången handlar om Laxå, Siwans föräldrar hette Rut & Sven. 
Även här finns ordet ko i texten.
Laxå (2450kb)

Annat:

 

Det kan ta en stund att ladda ner dessa filer, 
men det är det värt, eller hur?


Kommentarer och förslag

Varför gör man en hemsida som den här frågar ni er säkert? Mitt namn är egentligen Per Vers, bara så ni vet, syns jag, så finns jag. Eller är det bara så att det är otroligt kul att skriva och testa? Är det något vi behöver så är det just kommentarer och förslag. Snälla sänd oss e-post och berätta om Du har några förslag och synpunkter på denna totalt meningslösa hemsida. Brevlådan kollas regelbundet, om det inte är något speciellt på gång.

 

Skriv gärna in något trevligt, i vår

det går också att läsa den,
om nu någon skrivit i den vill säga.
 

 

Kontakt information  Snälla hör av dig!

Elektroniska adresser:
Alla i familjen hemmavid:
hagelman@h-man.se

Siw på jobbet:
siw.hagelman@orebro.se

Ulf på jobbet:
Ingen aktuell adress 

Web adress:
http://h-man.se det är den här sidan, så även denna upplysning är helt meningslös. Du har ju redan hittat hit, eller hur?

Hem telefon:
Nä, någon måtta får det vara. Lite elektroniskt rundsnack först, tack!

Upp

 Wasshult  Örebro  Nora  Kommentarer  Tankar  Länkar  Download  Flimmer  Konst  Vykort  Det ska vi fira  Irrfärder  Hänt i bild  Samlingar  Gästbok   Sista skriket 
Siw   Ulf  Sandra  Jocke   Sonny  Alexander  Leonora  Loui Hem

Uppdaterad den: 14 nov 2019

 

Klicka här